Ohme introduceert innovaties

Ohme, een vooraanstaand technologiebedrijf dat zowel software- als hardware-oplossingen biedt voor het opladen van elektrische voertuigen (EV’s) op zowel de particuliere als de fleet-markt, presenteert op het Laadinfra-congres enkele baanbrekende innovaties, waaronder de nieuwe Home Pro 11. We spraken met Pieter Van der Auwermeulen, die het Benelux-team leidt en de activiteiten verder ontwikkelt.

Voor het eerst neemt Ohme deel aan het Laadinfra-congres met een stand. Het technologiebedrijf introduceert meteen een innovatie, specifiek gericht op het thuis opladen van EV’s, met als doel het opladen thuis voordeliger te maken. In november lanceerde Ohme naast hun mobiele oplader de driefasige oplossing Home Pro 11 in Europa. “Samen met de HomePro en de bijbehorende app kunnen gebruikers altijd op het voordeligste moment opladen, met de zekerheid dat de batterij de volgende dag volledig is opgeladen,” aldus Pieter Van der Auwermeulen.

Tariefkeuze

Ohme streeft ernaar om alle energiebedrijven aan de oplader te koppelen, waardoor de eindgebruiker zijn energieleverancier en tarief kan kiezen. De focus ligt hierbij op dynamische tarieven. “Dit zijn tarieven die energiebedrijven aanbieden om het elektriciteitsnet te ontlasten door huishoudens aan te moedigen hun voertuigen op bepaalde momenten op te laden,” legt Pieter Van der Auwermeulen uit. “Dit kan bijvoorbeeld werknemers helpen om goedkoper op te laden, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, tot wel 700 euro per jaar bij huidige klanten in het VK. Bedrijven kunnen via onze toepassing ook kortingen verkrijgen bij energieleveranciers door werknemerstarieven aan te vragen.”

Netcongestie

De technologie van Ohme maakt het mogelijk om energieverbruik direct te koppelen aan de energieleverancier, met voordelen voor zowel de eindgebruiker als de netbeheerder. “Bij een overschot aan energie kunnen we dit direct doorsturen naar duizenden laadpunten op locatie,” zegt Pieter Van der Auwermeulen. “Dit maakt flexibel laden mogelijk, waardoor energieleveranciers het opladen van EV’s kunnen reguleren en flexibiliteit organiseren. Dit resulteert volgens ons in een win-win-win situatie voor werkgevers, werknemers en de maatschappij.”

Snelle groei

Ohme EV is in 2017 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en heeft al meer dan 90.000 huishoudens bereikt. Het afgelopen jaar is de Europese strategie verder uitgebreid, en het bedrijf is nu actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Scandinavië, Nederland en Australië. Sinds twee jaar is het bedrijf ook actief op de Belgische markt. “België zal naar verwachting dit jaar het snelst groeiende land zijn op het gebied van EV-adoptie in vergelijking met andere Europese landen,” voorspelt Pieter Van der Auwermeulen. “Om deze reden opent Ohme in 2024 zijn kantoor in België en biedt het nu al Nederlandstalige en Franstalige klantenservice.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›