Programma
Laadinfrastructuur in de hoogste versnelling

Het aanbod van laadpalen moet in rap tempo worden verhoogd om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Tijdens het Congres Laadinfra ‘24 zoomen we in op deze uitdaging, zowel plenair als in verschillende breakout-sessies. Met onder meer de thema’s transport, ruimtelijke indeling, de EV-driver, technologie en netcapaciteit.

Registreren

Break-out 1:
De accu van de
toekomst

De e-rijder stelt steeds meer eisen. Hoe stimuleert de overheid de aanschaf van EV- auto’s en bestelbussen? Op welke manier maken we het laden sneller? En hoe zorgen we voor voldoende prijstransparantie voor de gebruiker?

Break-out 2:
Wat zijn de beste laadlocaties?

Bij het vergroten van het aantal laadpalen moeten gemeenten rekening houden met wet- en regelgeving, plaats, soort lader en de netcapaciteit. Wat zijn de voordelen van laadpleinen en op welke plek zet u een snellader neer?

Break-out 3:
Uitdagende taak voor logistiek

Vervoerders staan voor de opgave om hun wagenpark te verduurzamen. Ligt de branche op koers? Wat is er nodig om de laadinfrastructuur voor zware voertuigen van de grond te krijgen? En hoe gaan we om met de lage-emissiezones binnen steden?

Break-out 4:
Hoe blijven we netcongestie voor?

Het vergroten van de laadpaal-capaciteit is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van de netcapaciteit. Hoe zorgen we dat er voldoende vermogen is? En hoe blijven we netcongestie voor?

Break-out 5:
Spring over de drempels op weg naar EV-succes

Welke technologische ontwikkelingen mogen we verwachten in de opschakeling van de EV-markt? Welke struikelblokken wachten ons? En hoe kan de efficiëntie van mobiele teams verhoogt worden?

Break-out 6:
Vraag en aanbod in EV’s

Steeds meer organisaties eisen een verduurzaming van hun transport of vloot. Welke mogelijkheden zijn er op dit moment voor elektrisch rijden en welke Smart Charging Solutions helpen om die vloot op te laden?

Registreren