Programma
Laadinfrastructuur in de hoogste versnelling

Het aanbod van laadpalen moet in rap tempo worden verhoogd om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen. Tijdens het Congres Laadinfra ‘24 is er ingezoomd op deze uitdaging, zowel plenair als in verschillende breakout-sessies. Met onder meer de thema’s transport, ruimtelijke indeling, technologie, netcapaciteit en de toekomst van EV laden.

Blijf op de hoogte

Break-out 1:
Wat zijn de beste laadlocaties?

TALEN NL & FR & EN

Bij het vergroten van het aantal laadpalen moeten gemeenten rekening houden met wet- en regelgeving, plaats, soort lader en de netcapaciteit. Wat zijn de voordelen van laadpleinen en op welke plek zet u een snellader neer?

Break-out 2:
Sneller laden en de accu van de
toekomst

TAAL NL

De e-rijder stelt steeds meer eisen. Hoe stimuleert de overheid de aanschaf van EV- auto’s en bestelbussen? Op welke manier maken we het laden sneller? En hoe ver staan we met de technieken van bi-directioneel laden?

Break-out 3:
Uitdagende taak voor logistiek

TAAL NL

Vervoerders staan voor de opgave om hun wagenpark te verduurzamen. Ligt de branche op koers? Wat is er nodig om de laadinfrastructuur voor zware voertuigen van de grond te krijgen? En hoe gaan we om met de lage-emissiezones binnen steden?

Break-out 4:
Hoe blijven we netcongestie voor?

TALEN NL & FR & EN

Het vergroten van de laadpaal-capaciteit is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van de netcapaciteit. Hoe zorgen we dat er voldoende vermogen is? En hoe blijven we netcongestie voor?

Break-out 5:
Spring over de drempels op weg naar EV-succes

TAAL NL

Welke technologische ontwikkelingen mogen we verwachten in de opschakeling van de EV-markt? Welke struikelblokken wachten ons? En hoe kan de efficiëntie van mobiele teams verhoogt worden?

Break-out 6:
De toekomst van EV laden

TAAL NL

Met verschillende technieken worden onze systemen steeds slimmer. Hoe ziet de toekomst van EV laden eruit met behulp van nieuwe systemen en hoe kan dit bijdragen aan de wet- en regelgeving rondom bijvoorbeeld betalen?

Blijf op de hoogte