Schaarste aan technisch personeel? Panasonic TOUGHBOOK verhoogt de efficiëntie van mobiele teams

Op Congres Laadinfra ’24 in Brussel zet Panasonic de TOUGHBOOK-serie in de kijker. TOUGHBOOK biedt zeer robuuste laptops, tablets, notebooks en accessoires voor ruwe omgevingen. Met deze ruggedized toestellen kan de field medewerker in alle omstandigheden, zoals tijdens hevige regenbuien, de laadpalen onderhouden. Panasonic TOUGHBOOK ondersteunt vandaag al bedrijven bij het efficiënt uitbouwen en onderhouden van hun EV laad infrastructuur.

In Amerika is al gebleken dat een succesvol EV charging netwerk uitbouwen gepaard gaat met een zo maximaal mogelijke ‘uptime’ van je laadpunten. Tesla is hierin de meest betrouwbare gebleken in de US en verdringt alternatieve aanbieders. “Voldoende medewerkers om storingen zo snel als mogelijk te verhelpen zijn belangrijk net als ze snel en efficiënt laten werken met de tools”, zegt Tom Lauwers van Panasonic. “De vraag naar mobiele teams groeit ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt. De nood aan efficiënte inzet groeit mee. Het vinden, houden en efficiënt inzetten van schaarse technisch geschoolde werkkrachten is echter een uitdaging voor vele sectoren. Daarom kan je de medewerkers die je hebt best zo efficiënt mogelijk inzetten zodat ze zo weinig mogelijk tijd verliezen door: een goede planningstool, goede documentatie en handleidingen digitaal ter beschikking stellen, een efficiënte backoffice en werkmateriaal dat niet faalt zoals een rugged PC.”

Robuuste technologie

Het is van groot belang dat de uitrusting van werknemers betrouwbaar is en praktisch in gebruik. Panasonic heeft een oplossing ontwikkeld – de TOUGHBOOK-serie – om de EV Charging market te helpen oplossingen te zoeken voor hun uitdagingen. “De laptops en tablets presteren onder alle omstandigheden”, zegt Tom Lauwers, Sales manager Benelux voor Panasonic. “Dankzij de laptop kan je ongetwijfeld meer laadpalen per dag installeren en onderhouden.” De praktische voordelen van robuuste technologie leiden tot het aantrekken en behouden van de beste werknemers en de tastbare voordelen voor operationele efficiëntie.

Betere communicatie

Volgens Panasonic hebben krachtige computers als de TOUGHBOOK-serie een voordeel naar de communicatie met de medewerkers. Via de computer kan je de efficiëntie verhogen, met achterliggend een goede planningstool en skills-matrix. Via de laptop kan er een goede communicatie met de medewerkers plaatsvinden die vaak in het veld zitten. “Veel field medewerkers hebben weinig contact met de backoffice van het bedrijf”, zegt Tom Lauwers. “ Via dit platform kunnen ze alsnog comfortabel communiceren. De medewerkers die vaak buiten werken hebben zo onder andere een goede connectie met HR.”

Robuust & betrouwbaar

De robuustheid van TOUGHBOOK is ontworpen vanaf het design van het moederbord. De toestellen kunnen probleemloos blijven werken tot -29 graden en +65 graden. In de winter wordt het toestel zelfs opgewarmd zodat het veilig kan opstarten. “Op de Solid State Drive (SSD) ligt een verwarmingselement”, zegt Tom Lauwers. “Als het zeer koud is, wordt die eerst opgewarmd alvorens het toestel wordt opgestart. Zo garanderen we dat de computer kan opgestart worden.”

Stof en waterdicht

De toestellen zijn stof- en waterdicht en zijn zelfs tot IP66 gecertificeerd. “Je kan in een stortregen blijven werken. Het scherm – dat uit sterk Japans glas bestaat – kan je in regenmodus zetten, waardoor het niet reageert op regendruppels”, zegt Tom Lauwers. “De helderheid van onze schermen zijn 5 keer hoger dan een standaardlaptop. Als de zon volop schijnt, kan je gewoon blijven verder werken.”

Lage uitval, snel herstel

Bij Panasonic geven ze toe dat de TOUGHBOOK-serie duurder in aankoop is, al benadrukken ze dat de investering zichzelf makkelijk terugverdient. De Total cost of ownership (TCO) kan immers naar beneden gehaald worden. “Het is een duurder toestel in aankoop maar je kan er zeker 5 jaar mee doen”, zegt Tom Lauwers. “Het toestel heeft ook lage reparatiecijfers. De TOUGHBOOK heeft een lage uitval van minder dan 3 procent. Bij standaard tablets of laptops zit je al snel aan 20 procent dat stuk gaat. Je bespaart op IT-kosten en het schaars technisch personeel kan efficiënter worden ingezet.” Mocht er toch een probleem optreden, dan komt Panasonic de computer ophalen en wordt deze hersteld in hun eigen atelier. Op de computer zit een standaardgarantie van 3 jaar, al kan die verlengd worden tot 4 of 5 jaar.

Werkplezier

Een goede personeelsuitrusting is cruciaal bij het aantrekken en behouden van talent. “Het geeft een professioneel signaal af aan potentiële werknemers, voldoet aan moderne verwachtingen en draagt bij aan een positief werkgeversimago”, zegt Lauwers. “Voor bestaande werknemers verhoogt goede apparatuur het werkplezier, de efficiëntie en de positieve werkomgeving. Het laat ook zien dat men zich inzet voor professionele ontwikkeling, waardoor de organisatie nog aantrekkelijker en concurrerender wordt. In wezen is investeren in eersteklas apparatuur een strategische zet die zijn vruchten afwerpt bij zowel wervings- als retentie-inspanningen.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›