Inschrijving Laadinfra Innovatie Award geopend

Welke innovatie draagt het meeste bij aan het verbeteren van de laadinfrastructuur in België? Die vraag staat centraal in de verkiezing LaadInfra Innovatie Award. Deze week zijn de inschrijvingen er voor geopend.

België investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve ideeën maken deze ontwikkeling mede mogelijk. Daarom heeft Promedia, organisator van het Congres Laadinfra België, de verkiezing Laadinfra Innovatie Award gelanceerd. Vanaf deze week kunnen mensen werkzaam in de laadinfra-sector, en belanghebbenden, hun eigen innovatie – of die van iemand anders – aanmelden voor deze prestigieuze prijs. De criteria:

  • Innovatief en nieuw op de markt;
  • Momenteel op de markt of in 2024 op de markt komen;
  • Bijdragen aan de verbetering van de laadinfra-sector

De inschrijving sluit op 15 december. Een vakjury, waarvan de namen binnenkort bekend worden gemaakt, zal zich over de inschrijvingen buigen en de grootste kanshebbers nomineren. De drie genomineerden maken kans op de Laadinfra Innovatie Award, die op 18 januari 2024 wordt uitgereikt in Brussels Expo tijdens de Brussels Auto Show. De winnaar wordt gekozen op basis van de stem van de jury (50%) en de online stemmen (50%).

Het Congres Laadinfra ’24 in Brussel beleefde vorig jaar met ruim 350 bezoekers een zeer succesvolle lancering. Naar verwachting komen zeker zoveel mensen naar deze tweede editie.

De Laadinfra Innovatie Award heeft een Nederlandse en Belgische equivalent. In Nederland werd de prijs in 2023 gewonnen door Watthub, het grootste laadplein voor zwaar materieel.

Inschrijven kan via: https://www.congreslaadinfra.be/award/

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›