Kempower zet zinnen op België

Kempower, de producent van robuuste laadoplossingen, wil het komende jaar de markt veroveren in België. Er werden extra salesmensen aangeworven. De fabrikant van laadsystemen verwacht een forse groei in zowel publiek laden als op bus en truck depots.

Kempower staat vooral bekend om de innoverende, modulaire en schaalbare laadoplossingen. De laadoplossingen zijn geschiktvoor vele soorten voertuigen en kunnen tegen bijna alle weersomstandigheden. Kempower focust daarbij niet op één markt. Het bedrijf is actief in tal van sectoren, zoals public charging, de bouwsector, de transportwereld met trucklaadoplossingen, busdepots,… Het bedrijf wil over alle linies evenredig groeien met sterke partners. Het bedrijf is actief in 40 landen. Het komende jaar gaat Kempower fors inzetten op de Belgische markt. “De markt van laadinfrastructuur staat in België nog in de kinderschoenen”, zegt Han Dix, Head of Sales Benelux. “Er is een groot potentieel. Ik verwacht de eerste deals voor de eerste grote openbare laadnetwerken in België. Er zijn heel wat retailers die laadstations willen plaatsen. We hebben onlangs twee Belgische verkopers aangeworven, één voor Vlaanderen en één voor Brussel/Wallonië.”

Busbedrijven
Han Dix ziet voor België groeimogelijkheden, vooral bij busbedrijven. “We merken dat er vooral vanuit private busbedrijven de vraag komt om snellaadsystemen te plaatsen. Het gaat vooral om onderaannemers die voor De Lijn rijden. We hebben de eerste deals gemaakt. Het is een markt waar in heel België nu de meeste laadstations nodig zijn. Het is voor busbedrijven op fiscaal vlak heel interessant om de switch te maken naar elektrische laadstations.” Dix verwacht in de toekomst ook een groei in het segment van de elektrische trucks. “In België zijn er ook veel truckbedrijven die er wel mee begonnen en laadstations van ons hebben geplaatst. Al moet de grote groei nog komen. In Nederland, Frankrijk en de UK zien we wel de grootste groeimarkten van het aantal nieuwe geregistreerde trucks.” Kempower wil zich ook op andere markten richten, zoals de haven. De fabrikant gaat onder meer elektrische terminal trekkers – een gespecialiseerd voertuig waarmee een zwaar beladen trailer of wagen over een korte afstand wordt verplaatst – uitrusten met hun laadpalen. “De maritieme sector kent een enorme grote markt. In de toekomst kunnen we dat misschien ook doen voor boten.”

Laadsnelheid
Kempower zal er altijd voor zorgen dat hun klanten zo optimaal mogelijk kunnen laden. Dat gebeurt met een dynamische vermogensverdeling. Door deze dynamische stroomverdeling kan ieder voertuig zo optimaal mogelijk naar de behoefte worden bediend. De laadinfrastructuur beschikt over een centrale bouwunit, waar de Kempower satelite aan wordt gekoppeld. “We maken groepjes van 8 zodat we de stroom slimmer kunnen verdelen”, zegt Dix. “We hebben eigen software ontwikkeld zodat we alles in eigen hand kunnen ontwikkelen. De laadsnelheid is maar bijzaak. De laadhub bewaakt continu het laadvermogen van elke voertuig. Wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt naarmate de batterij oplaadt, wijst het systeem deze automatisch toe aan voertuigen die extra laadvermogen kunnen gebruiken.”

Peak shaving
Kempower maakt gebruik van peak shaving, een techniek die op de elektriciteitsmarkt wordt gebruikt om de piekvraag naar elektriciteit af te vlakken door opgeslagen energie te gebruiken in tijden van grote vraag. “We halen de pieken op het net eruit, zodat de klant minder betaald aan de netbeheerder”, zegt Dix. “Het is belangrijk om zo efficiënt mogelijk het laadvermogen te verdelen over de output, zodat je beter de stroom kwijt kan en het minst voor de stroom betaalt. Dat levert geld op en ben je zo efficiënt met je energiehuishouding bezig. Het is ook duurzamer.” Via een duidelijke gebruikersinterface op het scherm inclusief QR code kan je de laadsessie volgen. Hiermee kan men de details van de laadsessie op de telefoon volgen, zoals de laadstatus, het laadvermogen en de totale toegevoegde energie.

Nieuw product
Volgend jaar komt Kempower met een nieuw product voor de markt. Kempower breidt haar aanbod aan diverse, snelle DC-laadoplossingen uit met de introductie van het megawatt-laadsysteem op de markt. Het gaat om het zogenaamde Megawatt Charging System (MCS), een oplaadstekker in ontwikkeling voor het snelladen van grote en middelgrote elektrische voertuigen. Die hebben grotere stroombronnen nodig. Kempower ontwikkelt een lader tot 1500 ampère (1200 KW), drie keer zo veel als hun huidige, zwaarste versie. Het is een speciaal laadsysteem voor hogere vermogens dan 1 MW, gespecificeerd voor het laden van elektrische vrachtwagens en zwaar transport. De leveringen van het nieuwe Kempower Megawatt Charging System in Europa is in het eerste kwartaal van 2024 voorzien. Volgens Kempower zal dit een grote stap voorwaarts zijn in het terugdringen van koolstofuitstoot. Kempower verliest het milieu ook bij de productie niet uit het oog. Kempower vervaardigt de dag van vandaag al veel snelladers uit gerecyclede producten. De Kempower Movable Charger is bijvoorbeeld voor 99,61% gemaakt van gerecyclede producten. Kempower streeft ernaar om voor 99% te produceren met gerecycleerde producten.

Meer nieuws

Inschrijving Laadinfra Innovatie Award geopend

Welke innovatie draagt het meeste bij aan het verbeteren van de laadinfrastructuur in België? Die vraag staat centraal in de verkiezing LaadInfra Innovatie Award. Deze week zijn de inschrijvingen er voor geopend. België investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve ideeën maken deze ontwikkeling mede mogelijk. Daarom heeft Promedia, organisator van het Congres Laadinfra… Lees verder ›

Efinance Belgium: voortrekker in elektrische laadoplossingen met Ecotap

EfinanceBelgium, gevestigd in het pittoreske Zandhoven in de Belgische Kempen, beleeft een periode van exponentiële groei, gedreven door de groeiende vraag naar elektrificatie. Als toonaangevende distributeur van Ecotap-laadoplossingen heeft het bedrijf zich stevig gepositioneerd als een super-distributeur, met het volledige productgamma van Ecotap in eigen beheer, variërend van AC tot DC-laders. Met de stijgende populariteit… Lees verder ›

Brussels Auto Show verwelkomt Congres Laadinfra ’24 op de beursvloer

In januari 2023 vond in de Brussels Expo de eerste editie plaats van het Belgische Congres Laadinfra. De krapte op het net vormde niet het enige vraagstuk. Wat hoe zorgen we voor voldoende groene stroom om de Belgische doelstellingen te behalen? Hoe kijken verschillende betrokken – zoals netbeheerders, leveranciers en de gemeenten – tegen de… Lees verder ›