Powerdale: een bedrijf gericht op de toekomst

De mobiliteit in België staat vandaag voor een grote technologische uitdaging die door bepaalde politieke beslissingen in een stroomversnelling is geraakt. Zo zal de Europese Unie vanaf 2035 alle verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor verbieden en zal België vanaf 2026 de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor voor bedrijfswagenparken verbieden. Het is in deze context dat Powerdale, een Belgisch bedrijf, elektromobiliteitsoplossingen ontwikkelt en aanbiedt aan particulieren, bedrijfsvloten en de bouwsector (openbaar en privé).

Uw elektrische auto thuis opladen

Powerdale ondersteunt bestuurders die een plug-in hybride of volledig elektrisch voertuig bezitten en daarom een thuislaadoplossing nodig hebben. Deze thuislaadoplossing, de Home, houdt rekening met verschillende parameters van een woning, zoals eventuele aanwezigheid van zonnepanelen, waardoor de bestuurder lokale restproductie kan gebruiken om het voertuig op te laden. 

De Home houdt ook rekening met het beschikbare vermogen van de woning. Wanneer er veel verbruik is in de woning dan zal de Home het voertuig trager laden, omgekeerd wanneer er weinig verbruik is zal de Home de lading aanpassen en het voertuig sneller opladen. 

Ten slotte kan de eigenaar van deze slimme laadoplossing via een intuïtieve app een reeks parameters beheren en het verbruikte elektriciteit, voor het opladen van de wagen, opvolgen

Powerdale Home.

Oplossingen voor bedrijfsvoertuigen

Op het “Congres Laadinfra 2023’ zal Powerdale zijn verschillende oplossingen voor het ‘Fleet’ segment in de kijker plaatsen. Het Belgische bedrijf biedt namelijk specifieke oplossingen die inspelen op de noden van fleet managers om elektromobiliteit te faciliteren, te kunnen genieten van gunstige belastingvoordelen en de onderhouds- en brandstofkosten te beperken.

Bedrijven in dit segment worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen die Powerdale’s oplossingen zullen verhelpen. Een werknemer die met een PHEV rijdt zal van zijn werkgever een thuislaadoplossing ontvangen, de werkgever verwacht dan ook dat er meer thuis geladen wordt dan dat er gebruik gemaakt wordt van de tankkaart. De verbruikte elektriciteit om het voertuig thuis op te laden zal door de werkgever vergoed moeten worden. Dit is waar Powerdale tussenkomt en een oplossing aanbiedt voor de terugbetaling van deze werknemers, uitgevoerd in naam van de werkgever, met inachtneming van de sociale wetten en boekhoudkundige regels.

Zo bieden wagenparkbeheerders, leasemaatschappijen en bepaalde bedrijven die actief zijn op het gebied van energie steeds vaker oplossingen met toegevoegde waarde met behulp van de Powerdale-technologieën. Het gelijktijdige gebruik van deze oplaadtechnologieën, zowel thuis als op het werk, zal de doeltreffendheid van deze strategie voor de overgang naar elektromobiliteit waarborgen.

Intelligent prioriteiten stellen voor het opladen in parkeerinfrastructuren

Om nieuwe of gerenoveerde gebouwen geschikt te maken voor de hedendaagse en toekomstige elektromobiliteit kan u ook rekenen op het bedrijf uit Sint-Genesius-Rode. 
Bij nieuwbouw werkt Powerdale samen met aannemers om adequate oplossingen mogelijk te maken in overeenstemming met de grootte van het gebouw, het beschikbare vermogen en de toekomstige behoeften van de gebruikers van de parkeergarages. Powerdale biedt daarnaast ook oplossingen aan om de beschikbaarheid en de prioriteit van de beschikbare stroom op gebouwniveau te beheren.

De laadoplossingen van Powerdale kan je ook terugvinden in de publieke laadsector, de producent heeft in dit segment reeds veel ervaring opgedaan. Hun publieke laadoplossingen kan je onder meer op de openbare wegen van het Groothertogdom Luxemburg, de provincie Luik en in andere Belgische steden en provincies gebruiken. 

Gericht op de toekomst

Goed bewust van de uitdagingen van morgen, is Powerdale een toekomstgericht bedrijf. Elektromobiliteit wordt zo eenvoudig mogelijk voor de bestuurder: facturering van oplaadbeurten, locatie van beschikbare oplaadpunten, enz. Daarom implementeert het bedrijf de nodige protocollen om de verbinding tussen oplaadpunten en voertuigen te verzekeren. Dit maakt het mogelijk informatie te ontvangen over de auto, de toestand van de batterij, enz. In de toekomst kunnen alle processen, zoals facturering, met behulp van deze communicatieprotocollen worden beheerd. Die hebben ook betrekking op het gebouw zelf, want Powerdale werkt bijvoorbeeld ook aan communicatie met slimme meters.

De visie van Powerdale is dan ook om de verschillende processen, zowel tussen het laadpunt en het voertuig als tussen het laadpunt en het gebouw, zoveel mogelijk te automatiseren.

Meer nieuws

Brussels Auto Show verwelkomt Congres Laadinfra ’24 op de beursvloer

In januari 2023 vond in de Brussels Expo de eerste editie plaats van het Belgische Congres Laadinfra. De krapte op het net vormde niet het enige vraagstuk. Wat hoe zorgen we voor voldoende groene stroom om de Belgische doelstellingen te behalen? Hoe kijken verschillende betrokken – zoals netbeheerders, leveranciers en de gemeenten – tegen de… Lees verder ›

Congres Laadinfra België: ‘We kennen de puzzelstukken, de puzzel moet nu gelegd worden’

‘We weten wat er gedaan moet worden op het gebied van de laadinfrastructuur in België, nu moeten we het nog doen.’ Dat is de conclusie van de eerste editie van het Congres Laadinfra België. Frictie gewesten Michel Martens, directeur van de studiedienst bij Febiac, haalt daarnaast aan dat vrachtvervoer een blinde vlek lijkt te zijn… Lees verder ›

Allego zoekt samenwerking in België: “Dekkend laadnetwerk nodig om overstap te versnellen”

Allego ziet als brede aanbieder van laaddiensten enorme mogelijkheden in België. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf was één van de pioniers op de markt van elektrisch laden in het algemeen en al vroeg actief in België met zowel AC (normaal) als DC (snellaad) punten. Inmiddels is Allego de grootste CPO van Belgie met meer dan… Lees verder ›