GBO is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

GBO is een full service design & manufacturing organisatie met 30 multidisciplinaire professionals gestart in 1990. “Wij ontwikkelen innovatieve producten (bekroond met meer dan 75 internationale designonderscheidingen) en organiseren productie voor diverse opdrachtgevers. Omdat design, engineering en prototyping integraal verbonden zijn met het productieproces ontzorgen wij onze opdrachtgevers volledig. Op deze wijze creëren wij het gemeenschappelijke succes.”

“Onze jarenlange ervaring in productontwikkeling maakt dat wij in staat zijn om producten vanaf het eerste concept tot en met de productie hiervan succesvol te doorlopen. Dat begint vaak met kleine testseries van enkele honderden stuks, maar series tot een paar honderdduizend exemplaren per jaar zijn daarna geen uitzondering.”

“Wij doen dit voor verschillende opdrachtgevers die elk verzekerd willen zijn van geborgde (ontwerp)kwaliteit in combinatie met marktconforme prijzen. GBO heeft bijvoorbeeld veel kennis in huis als het gaat om kunststof- en metaalbehuizingen met specifieke eisen en kwalificaties. De markt van EV-laden is hiervan een goed voorbeeld. Zo zijn wij al sinds 2005 (?) de leveranciers van Alfen als het gaat om de Eve single en de Eve single pro-line. De producten, bestaande metaaldelen en de kunststof behuizing, worden volgens een beproefd kwaliteitssysteem ondersteund met betrouwbare logistieke partners op tijd geleverd in Nederland.”

GBO is partner van Congres Laadinfra. Foto: Volkswagen.

“Op de markt van het elektrisch laden van auto’s zijn polycarbonaat behuizingen de onbetwiste standaard, met inachtneming van de normen IK10 en IP55 voor weerstand tegen schokken, stof en vocht. Kwalificaties die voor ons geen probleem vormen en vanaf het ontwerp al meegenomen worden tot en met de productie. Door de verantwoording te nemen voor het complete proces tot en met levering kunnen wij de gevraagde kwaliteit, snelheid en kostprijs garanderen vanaf de eerste schets.”

“Projecten starten vaak met een idee waarmee de richting bepaald wordt. Wij kunnen dit snel vertalen naar een technische opzet geschikt om de juiste informatie te genereren om de business case compleet te maken op basis van de aantallen, kostprijs en investeringen. Hierna start het ontwikkelingsproces gericht op het efficiënt realiseren van een succesvol product. Het design wordt vastgelegd in een CAD opzet en doormiddel van simulatie en berekeningen geoptimaliseerd. De diverse eigen 3D printers helpen bij de beoordeling en fijn afstemming van de hoofdvorm en de details en bij het optimaliseren van de toekomstige assemblage. Het gevolgde proces, vormgegeven door de jarenlange ervaring, garandeert een vloeiende overgang naar productie en alles binnen 1 organisatie. Onze engineers begeleiden de opdrachtgever, het proces en het product naar een goedlopende serieproductie.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›