GBO is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

GBO is een full service design & manufacturing organisatie met 30 multidisciplinaire professionals gestart in 1990. “Wij ontwikkelen innovatieve producten (bekroond met meer dan 75 internationale designonderscheidingen) en organiseren productie voor diverse opdrachtgevers. Omdat design, engineering en prototyping integraal verbonden zijn met het productieproces ontzorgen wij onze opdrachtgevers volledig. Op deze wijze creëren wij het gemeenschappelijke succes.”

“Onze jarenlange ervaring in productontwikkeling maakt dat wij in staat zijn om producten vanaf het eerste concept tot en met de productie hiervan succesvol te doorlopen. Dat begint vaak met kleine testseries van enkele honderden stuks, maar series tot een paar honderdduizend exemplaren per jaar zijn daarna geen uitzondering.”

“Wij doen dit voor verschillende opdrachtgevers die elk verzekerd willen zijn van geborgde (ontwerp)kwaliteit in combinatie met marktconforme prijzen. GBO heeft bijvoorbeeld veel kennis in huis als het gaat om kunststof- en metaalbehuizingen met specifieke eisen en kwalificaties. De markt van EV-laden is hiervan een goed voorbeeld. Zo zijn wij al sinds 2005 (?) de leveranciers van Alfen als het gaat om de Eve single en de Eve single pro-line. De producten, bestaande metaaldelen en de kunststof behuizing, worden volgens een beproefd kwaliteitssysteem ondersteund met betrouwbare logistieke partners op tijd geleverd in Nederland.”

GBO is partner van Congres Laadinfra. Foto: Volkswagen.

“Op de markt van het elektrisch laden van auto’s zijn polycarbonaat behuizingen de onbetwiste standaard, met inachtneming van de normen IK10 en IP55 voor weerstand tegen schokken, stof en vocht. Kwalificaties die voor ons geen probleem vormen en vanaf het ontwerp al meegenomen worden tot en met de productie. Door de verantwoording te nemen voor het complete proces tot en met levering kunnen wij de gevraagde kwaliteit, snelheid en kostprijs garanderen vanaf de eerste schets.”

“Projecten starten vaak met een idee waarmee de richting bepaald wordt. Wij kunnen dit snel vertalen naar een technische opzet geschikt om de juiste informatie te genereren om de business case compleet te maken op basis van de aantallen, kostprijs en investeringen. Hierna start het ontwikkelingsproces gericht op het efficiënt realiseren van een succesvol product. Het design wordt vastgelegd in een CAD opzet en doormiddel van simulatie en berekeningen geoptimaliseerd. De diverse eigen 3D printers helpen bij de beoordeling en fijn afstemming van de hoofdvorm en de details en bij het optimaliseren van de toekomstige assemblage. Het gevolgde proces, vormgegeven door de jarenlange ervaring, garandeert een vloeiende overgang naar productie en alles binnen 1 organisatie. Onze engineers begeleiden de opdrachtgever, het proces en het product naar een goedlopende serieproductie.”

Meer nieuws

Congres Laadinfra België: ‘We kennen de puzzelstukken, de puzzel moet nu gelegd worden’

‘We weten wat er gedaan moet worden op het gebied van de laadinfrastructuur in België, nu moeten we het nog doen.’ Dat is de conclusie van de eerste editie van het Congres Laadinfra België. Frictie gewesten Michel Martens, directeur van de studiedienst bij Febiac, haalt daarnaast aan dat vrachtvervoer een blinde vlek lijkt te zijn… Lees verder ›

Powerdale: een bedrijf gericht op de toekomst

De mobiliteit in België staat vandaag voor een grote technologische uitdaging die door bepaalde politieke beslissingen in een stroomversnelling is geraakt. Zo zal de Europese Unie vanaf 2035 alle verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor verbieden en zal België vanaf 2026 de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor voor bedrijfswagenparken verbieden. Het is in deze context… Lees verder ›

Allego zoekt samenwerking in België: “Dekkend laadnetwerk nodig om overstap te versnellen”

Allego ziet als brede aanbieder van laaddiensten enorme mogelijkheden in België. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf was één van de pioniers op de markt van elektrisch laden in het algemeen en al vroeg actief in België met zowel AC (normaal) als DC (snellaad) punten. Inmiddels is Allego de grootste CPO van Belgie met meer dan… Lees verder ›