GBO is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

GBO is een full service design & manufacturing organisatie met 30 multidisciplinaire professionals gestart in 1990. “Wij ontwikkelen innovatieve producten (bekroond met meer dan 75 internationale designonderscheidingen) en organiseren productie voor diverse opdrachtgevers. Omdat design, engineering en prototyping integraal verbonden zijn met het productieproces ontzorgen wij onze opdrachtgevers volledig. Op deze wijze creëren wij het gemeenschappelijke succes.”

“Onze jarenlange ervaring in productontwikkeling maakt dat wij in staat zijn om producten vanaf het eerste concept tot en met de productie hiervan succesvol te doorlopen. Dat begint vaak met kleine testseries van enkele honderden stuks, maar series tot een paar honderdduizend exemplaren per jaar zijn daarna geen uitzondering.”

“Wij doen dit voor verschillende opdrachtgevers die elk verzekerd willen zijn van geborgde (ontwerp)kwaliteit in combinatie met marktconforme prijzen. GBO heeft bijvoorbeeld veel kennis in huis als het gaat om kunststof- en metaalbehuizingen met specifieke eisen en kwalificaties. De markt van EV-laden is hiervan een goed voorbeeld. Zo zijn wij al sinds 2005 (?) de leveranciers van Alfen als het gaat om de Eve single en de Eve single pro-line. De producten, bestaande metaaldelen en de kunststof behuizing, worden volgens een beproefd kwaliteitssysteem ondersteund met betrouwbare logistieke partners op tijd geleverd in Nederland.”

GBO is partner van Congres Laadinfra. Foto: Volkswagen.

“Op de markt van het elektrisch laden van auto’s zijn polycarbonaat behuizingen de onbetwiste standaard, met inachtneming van de normen IK10 en IP55 voor weerstand tegen schokken, stof en vocht. Kwalificaties die voor ons geen probleem vormen en vanaf het ontwerp al meegenomen worden tot en met de productie. Door de verantwoording te nemen voor het complete proces tot en met levering kunnen wij de gevraagde kwaliteit, snelheid en kostprijs garanderen vanaf de eerste schets.”

“Projecten starten vaak met een idee waarmee de richting bepaald wordt. Wij kunnen dit snel vertalen naar een technische opzet geschikt om de juiste informatie te genereren om de business case compleet te maken op basis van de aantallen, kostprijs en investeringen. Hierna start het ontwikkelingsproces gericht op het efficiënt realiseren van een succesvol product. Het design wordt vastgelegd in een CAD opzet en doormiddel van simulatie en berekeningen geoptimaliseerd. De diverse eigen 3D printers helpen bij de beoordeling en fijn afstemming van de hoofdvorm en de details en bij het optimaliseren van de toekomstige assemblage. Het gevolgde proces, vormgegeven door de jarenlange ervaring, garandeert een vloeiende overgang naar productie en alles binnen 1 organisatie. Onze engineers begeleiden de opdrachtgever, het proces en het product naar een goedlopende serieproductie.”

Meer nieuws

Inschrijving Laadinfra Innovatie Award geopend

Welke innovatie draagt het meeste bij aan het verbeteren van de laadinfrastructuur in België? Die vraag staat centraal in de verkiezing LaadInfra Innovatie Award. Deze week zijn de inschrijvingen er voor geopend. België investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve ideeën maken deze ontwikkeling mede mogelijk. Daarom heeft Promedia, organisator van het Congres Laadinfra… Lees verder ›

Efinance Belgium: voortrekker in elektrische laadoplossingen met Ecotap

EfinanceBelgium, gevestigd in het pittoreske Zandhoven in de Belgische Kempen, beleeft een periode van exponentiële groei, gedreven door de groeiende vraag naar elektrificatie. Als toonaangevende distributeur van Ecotap-laadoplossingen heeft het bedrijf zich stevig gepositioneerd als een super-distributeur, met het volledige productgamma van Ecotap in eigen beheer, variërend van AC tot DC-laders. Met de stijgende populariteit… Lees verder ›

Kempower zet zinnen op België

Kempower, de producent van robuuste laadoplossingen, wil het komende jaar de markt veroveren in België. Er werden extra salesmensen aangeworven. De fabrikant van laadsystemen verwacht een forse groei in zowel publiek laden als op bus en truck depots. Kempower staat vooral bekend om de innoverende, modulaire en schaalbare laadoplossingen. De laadoplossingen zijn geschiktvoor vele soorten… Lees verder ›