Megacharge kijkt uit naar Congres Laadinfra ’23: “We leggen graag nieuwe contacten en leren bij”

Megacharge is een krachtig verhaal dat werkelijkheid werd dankzij 3 jonge gepassioneerde ondernemers. Aangezien we elk uit een volledige andere sector komen, draagt ieder een rugzak van specifieke kwaliteiten. “De perfecte match waardoor we van alle markten thuis zijn. Het ondernemen zit in ons bloed.”

Dankzij de visie van Axel van Lombeek werd er op regelmatige basis tussen de 3 vrienden gepraat over de (toen nog toekomstige) problematiek rond het laden van elektrische wagens.  Daarin is snellaadinfrastructuur essentieel. “Het is belangrijk dat hierop wordt ingezet om het comfort van elektrisch rijden overal te garanderen. Zo komen we hopelijk sneller tot de Europese klimaatdoelstellingen van 2030.”

Megacharge kijkt enorm uit naar het Congres Laadinfra ’23 in Brussel volgende week. “Ik kijk enorm uit naar het Congres laadinfra om nieuwe contacten te leggen en zelf bij te leren”, zegt Axel van Lombeek. “Dit hoeft geen probleem te zijn gezien het interessante programma. We kijken er naar uit om jullie allen te ontvangen op onze stand!”

Megacharge ziet namelijk dat er veel vragen zijn in de markt. Welk vermogen laadpalen installeren? Is mijn elektrische aansluiting zwaar genoeg? Hoe kan ik optimaal hernieuwbare energie gebruiken? Wat met het capaciteitstarief? Hoe kan ik kostenposten juist inschatten? Wat met vergunningen en administratie? Wat met onderhoud? Is mijn locatie interessant voor snelladen?

Het team achter Megacharge.

Al die vragen kan Megacharge beantwoorden, en nog veel meer.

Waarom zou je met Megacharge samenwerken?

 • Reductie van investeringsbudget:
  • Vermijden van dubbel werk extra effort door one stop shop 
   • Megacharge beheerst de hele scope van elektrificatie, hernieuwbare energie / batterijtechnologie / middenspannigscabine.
   • Dubbele kosten worden vermeden, Megacharge zorgt voor de dimensionering en engineering waardoor de meest kosten efficiënte oplossing wordt ontwikkeld. 
   • De doorlooptijd van de projecten wordt geoptimaliseerd door centrale sturing van het project.
  • Als specialist in de markt negotieert Megacharge sterke prijzen bij leveranciers & installateurs.
 • Optimalisatie van operationele kosten:
  • Optimalisatie van de elektriciteitsprijs door toonaangevende software in combinatie met integratie van hernieuwbare energie(on/off site), batterij technologie,..
   • Hernieuwbare energie opgewekt op de site of op een andere locatie van de klant wordt maximaal ingezet.
    De invloed van het capaciteitstarief en de volatiele energiemarkt worden geminimaliseerd.
    De performante software zal het laadvermogen van de snelladers aanpassen aan het actueel afgenomen vermogen van het net, de hoeveelheid geproduceerde hernieuwbare energie, de SOC van de batterij,… 
  • De installatie geniet een hoge uptime door 24/7 beschikbare getrainde eerste en tweede lijn support. 
 • Ontzorging :
  • Onze klanten kunnen zich focussen op core activiteiten, Megacharge ontzorgt van projectconceptie t.e.m. projectmanagement, oplevering en exploitatie.
   • Een ingenieur van Megacharge komt de site bezoeken om de bestaande installaties te inventariseren en de noden van de klant in kaart te brengen.
   • De klant ontvangt een volledig financieel en technische dossier zodat een geïnformeerde beslissing kan worden genomen.
   • Tijden het gebruik van de installaties verzorgt Megacharge de goede werking en facturatie zodat de klant de installatie kan gebruiken zonder kopzorgen.

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›