Wattify is partner van Congres Laadinfra ’23

Wattify heeft zich aangesloten als partner voor het Congres Laadinfra ’23 op 17 januari in Brussel. Het bedrijf focust zich als one-stop shop voor alle administratie rond (semi) publieke slimme laadpalen. Of het nu om split-billing gaat tussen werkgever en werknemer voor thuis en op het werk laden, of grotere laadpleinen zoals recentelijk de parking van Flanders Expo in Gent waar een heel breed publiek komt laden.

“We hebben uiteraard akkoorden met de meeste laadpas uitgevers, maar hebben ook de mogelijkheid om directe mobiele betalingen aan te bieden aan eender welke laadpaal, wat vroeger toch tot heel wat frustraties leidde bij EV-rijders die met meerdere laadpassen nog van een kale reis thuis kwamen. Hiermee kunnen we 100% van de EV-rijders de mogelijkheid bieden om aan een door ons beheerde laadpaal te laden.

Wij zijn hardware onafhankelijk, dat wil zeggen dat we alle merken laadpalen kunnen beheren die de OCPP standaard-taal spreken, en dat zijn de meeste slimme laadpalen wel tegenwoordig. Slimme sturingen op basis van uurprijzen is voor ons ook dagdagelijkse kost. Zo kan elke paal het meest efficiënt ingezet worden!

De software van Wattify.

Het integrale Wattify-platform bieden we ook als white-label aan. Zo kunnen laadpaal installateurs onder eigen naam, logo en huisstijl CPO-diensten aanbieden, zonder de investering te hoeven doen in een eigen platform.Gezien de snel evoluerende markt rond laadpalen partneren we dagelijks met nieuwe spelers op de markt, of het nu om 1 laadpaal op de parking van het bedrijf gaat of 100 palen op een grotere parking.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›