Efinance België is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

Efinance Belgium, beter bekend als EFB is leverancier van hoogwaardige laadoplossingen van zowel AC als DC laders van het merk Ecotap. Het bedrijf is partner voor Congres Laadinfra ’23 op 17 januari in Brussel en denkt graag mee over laadoplossingen in België.

Efinance Belgium is onderdeel van Sakko Groep, voormalige aandeelhouder van Ecotap. De Nederlandse fabrikant Ecotap heeft elf jaar ervaring en staat voor premium laadoplossigen gemaakt uit duurzame materialen en steeds overgedimensioneerd. In augsutus 2021 werd Ecotap overgenomen door Legrand. Met deze overname vond Ecotap haar optimale groeipartner en was de internationale uitbreiding verzekerd. Door de ervaring gecombineerd met technische kennis die EFB heeft opgebouwd, is het bedrijf door Legrand aangesteld als Value added Reseller.

Efinance België heeft meer dan 1.000 laders op voorraad waardoor ze snel kunnen uitleveren. De laders kunnen geleverd worden voor diverse aansturingsplatformen zoals zoals LMS, Eflux, Greenflux, Optimile, Robocharge of ieder ander platform dat communiceert via het OCPP protocol. EFB kan de laders zelf configureren voor de eindklant. In het kantoor in Zandhoven is een demoruimte beschikbaar waar alle laders in de range van AC-laders tot 120kW snelladers zijn opgesteld. In deze ruimte worden trainingen voor specialisten georganiseerd.

Alle laders zijn voorzien van een zeer geavanceerde controller. Zelfs ISO15118 protocol (Plug&charge / V2G) is mogelijk. EFB kan advies verlenen bij de loadbalancing bij kleine en grote grids tot wel 1.000 laadpunten.

EFinance Belgium zoekt samen naar de best mogelijk laadoplossingen.

Door al dit aanbod is Efinance Belgium een grote speler in de laadinfrastructuur-wereld. Op het Congres Laadinfra hoopt het bedrijf dan ook nog meer voeten aan de grond te krijgen in België. Daar liggen enorme uitdagingen op het gebied van laadinfrastructuur. Momenteel heeft België ‘maar’ 8 laadpunten per honderd kilometer weg. Ter vergelijking: Nederland heeft op diezelfde afstand 64 laadpunten.

“EFB wil op de beurs in contact komen met bedrijven die we kunnen ondersteunen met onze laadoplossingen alsook met onze technische kennis”, zegt Siegfried Sánchez, van Efinance. “Samen zoeken naar de beste oplossing.”

Meer nieuws

Congres Laadinfra België: ‘We kennen de puzzelstukken, de puzzel moet nu gelegd worden’

‘We weten wat er gedaan moet worden op het gebied van de laadinfrastructuur in België, nu moeten we het nog doen.’ Dat is de conclusie van de eerste editie van het Congres Laadinfra België. Frictie gewesten Michel Martens, directeur van de studiedienst bij Febiac, haalt daarnaast aan dat vrachtvervoer een blinde vlek lijkt te zijn… Lees verder ›

Powerdale: een bedrijf gericht op de toekomst

De mobiliteit in België staat vandaag voor een grote technologische uitdaging die door bepaalde politieke beslissingen in een stroomversnelling is geraakt. Zo zal de Europese Unie vanaf 2035 alle verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor verbieden en zal België vanaf 2026 de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor voor bedrijfswagenparken verbieden. Het is in deze context… Lees verder ›

Allego zoekt samenwerking in België: “Dekkend laadnetwerk nodig om overstap te versnellen”

Allego ziet als brede aanbieder van laaddiensten enorme mogelijkheden in België. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf was één van de pioniers op de markt van elektrisch laden in het algemeen en al vroeg actief in België met zowel AC (normaal) als DC (snellaad) punten. Inmiddels is Allego de grootste CPO van Belgie met meer dan… Lees verder ›