Efinance België is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

Efinance Belgium, beter bekend als EFB is leverancier van hoogwaardige laadoplossingen van zowel AC als DC laders van het merk Ecotap. Het bedrijf is partner voor Congres Laadinfra ’23 op 17 januari in Brussel en denkt graag mee over laadoplossingen in België.

Efinance Belgium is onderdeel van Sakko Groep, voormalige aandeelhouder van Ecotap. De Nederlandse fabrikant Ecotap heeft elf jaar ervaring en staat voor premium laadoplossigen gemaakt uit duurzame materialen en steeds overgedimensioneerd. In augsutus 2021 werd Ecotap overgenomen door Legrand. Met deze overname vond Ecotap haar optimale groeipartner en was de internationale uitbreiding verzekerd. Door de ervaring gecombineerd met technische kennis die EFB heeft opgebouwd, is het bedrijf door Legrand aangesteld als Value added Reseller.

Efinance België heeft meer dan 1.000 laders op voorraad waardoor ze snel kunnen uitleveren. De laders kunnen geleverd worden voor diverse aansturingsplatformen zoals zoals LMS, Eflux, Greenflux, Optimile, Robocharge of ieder ander platform dat communiceert via het OCPP protocol. EFB kan de laders zelf configureren voor de eindklant. In het kantoor in Zandhoven is een demoruimte beschikbaar waar alle laders in de range van AC-laders tot 120kW snelladers zijn opgesteld. In deze ruimte worden trainingen voor specialisten georganiseerd.

Alle laders zijn voorzien van een zeer geavanceerde controller. Zelfs ISO15118 protocol (Plug&charge / V2G) is mogelijk. EFB kan advies verlenen bij de loadbalancing bij kleine en grote grids tot wel 1.000 laadpunten.

EFinance Belgium zoekt samen naar de best mogelijk laadoplossingen.

Door al dit aanbod is Efinance Belgium een grote speler in de laadinfrastructuur-wereld. Op het Congres Laadinfra hoopt het bedrijf dan ook nog meer voeten aan de grond te krijgen in België. Daar liggen enorme uitdagingen op het gebied van laadinfrastructuur. Momenteel heeft België ‘maar’ 8 laadpunten per honderd kilometer weg. Ter vergelijking: Nederland heeft op diezelfde afstand 64 laadpunten.

“EFB wil op de beurs in contact komen met bedrijven die we kunnen ondersteunen met onze laadoplossingen alsook met onze technische kennis”, zegt Siegfried Sánchez, van Efinance. “Samen zoeken naar de beste oplossing.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›