Efinance België is partner van Congres Laadinfra ’23 in Brussel

Efinance Belgium, beter bekend als EFB is leverancier van hoogwaardige laadoplossingen van zowel AC als DC laders van het merk Ecotap. Het bedrijf is partner voor Congres Laadinfra ’23 op 17 januari in Brussel en denkt graag mee over laadoplossingen in België.

Efinance Belgium is onderdeel van Sakko Groep, voormalige aandeelhouder van Ecotap. De Nederlandse fabrikant Ecotap heeft elf jaar ervaring en staat voor premium laadoplossigen gemaakt uit duurzame materialen en steeds overgedimensioneerd. In augsutus 2021 werd Ecotap overgenomen door Legrand. Met deze overname vond Ecotap haar optimale groeipartner en was de internationale uitbreiding verzekerd. Door de ervaring gecombineerd met technische kennis die EFB heeft opgebouwd, is het bedrijf door Legrand aangesteld als Value added Reseller.

Efinance België heeft meer dan 1.000 laders op voorraad waardoor ze snel kunnen uitleveren. De laders kunnen geleverd worden voor diverse aansturingsplatformen zoals zoals LMS, Eflux, Greenflux, Optimile, Robocharge of ieder ander platform dat communiceert via het OCPP protocol. EFB kan de laders zelf configureren voor de eindklant. In het kantoor in Zandhoven is een demoruimte beschikbaar waar alle laders in de range van AC-laders tot 120kW snelladers zijn opgesteld. In deze ruimte worden trainingen voor specialisten georganiseerd.

Alle laders zijn voorzien van een zeer geavanceerde controller. Zelfs ISO15118 protocol (Plug&charge / V2G) is mogelijk. EFB kan advies verlenen bij de loadbalancing bij kleine en grote grids tot wel 1.000 laadpunten.

EFinance Belgium zoekt samen naar de best mogelijk laadoplossingen.

Door al dit aanbod is Efinance Belgium een grote speler in de laadinfrastructuur-wereld. Op het Congres Laadinfra hoopt het bedrijf dan ook nog meer voeten aan de grond te krijgen in België. Daar liggen enorme uitdagingen op het gebied van laadinfrastructuur. Momenteel heeft België ‘maar’ 8 laadpunten per honderd kilometer weg. Ter vergelijking: Nederland heeft op diezelfde afstand 64 laadpunten.

“EFB wil op de beurs in contact komen met bedrijven die we kunnen ondersteunen met onze laadoplossingen alsook met onze technische kennis”, zegt Siegfried Sánchez, van Efinance. “Samen zoeken naar de beste oplossing.”

Meer nieuws

Efinance Belgium: voortrekker in elektrische laadoplossingen met Ecotap

EfinanceBelgium, gevestigd in het pittoreske Zandhoven in de Belgische Kempen, beleeft een periode van exponentiële groei, gedreven door de groeiende vraag naar elektrificatie. Als toonaangevende distributeur van Ecotap-laadoplossingen heeft het bedrijf zich stevig gepositioneerd als een super-distributeur, met het volledige productgamma van Ecotap in eigen beheer, variërend van AC tot DC-laders. Met de stijgende populariteit… Lees verder ›

Inschrijving Laadinfra Innovatie Award geopend

Welke innovatie draagt het meeste bij aan het verbeteren van de laadinfrastructuur in België? Die vraag staat centraal in de verkiezing LaadInfra Innovatie Award. Deze week zijn de inschrijvingen er voor geopend. België investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve ideeën maken deze ontwikkeling mede mogelijk. Daarom heeft Promedia, organisator van het Congres Laadinfra… Lees verder ›

Kempower zet zinnen op België

Kempower, de producent van robuuste laadoplossingen, wil het komende jaar de markt veroveren in België. Er werden extra salesmensen aangeworven. De fabrikant van laadsystemen verwacht een forse groei in zowel publiek laden als op bus en truck depots. Kempower staat vooral bekend om de innoverende, modulaire en schaalbare laadoplossingen. De laadoplossingen zijn geschiktvoor vele soorten… Lees verder ›