Bridgestone Mobility Solutions en Bia bundelen krachten voor elektrificatie van wagenparken

Bridgestone, wereldwijd leider in banden en oplossingen voor duurzame mobiliteit, en Bia, leverancier van een platform voor het voorspellen, monitoren en optimaliseren van het opladen van elektrische voertuigen (EV), hebben hun krachten gebundeld en gaan een partnerschap aan om de elektrificatie van wagenparken te bevorderen en te optimaliseren.

De investering van Bridgestone Mobility Solutions in Bia sluit aan bij de strategie van het bedrijf om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking zal ten goede komen aan wagenparken met elektrische voertuigen, door innovatieve en snelle slimme laadoplossingen te bieden, variërend van het optimaliseren van laadprocessen tot het verminderen van kosten, het besparen van piekbelastingen, het beheren van de gezondheid van batterijen en het leveren van flexibel laden dat goedkoper en duurzamer is.

“Bridgestone Mobility Solutions en Bia gaan samenwerken en maken gebruik van vlootgegevens om het opladen van EV’s te optimaliseren voor groene en laaggeprijsde ladingen, soepele ladingen en een lage batterijdegradatie”, zegt Candace Saffery Neufeld, CEO en oprichter van Bia. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat het opladen schoner en goedkoper is, en beschikbaar wanneer dat nodig is.”

v.l.n.r.: Jan-Maarten de Vries (CEO Bridgestone Mobility Solutions), Taco van der Leij (Vice President of Webfleet Europe), Candace Saffery Neufeld (CEO and founder of Bia), Michiel Wesseling (Chief Operations Officer Bridgestone Mobility Solutions). Foto: Evoke.

De CEO van Bridgestone Mobility Solutions is ook enthousiast: “Wij geloven sterk in de elektrificatie van wagenparken”, zegt Jan-Maarten de Vries. “Onze Webfleet EV-oplossing voor fleet management helpt bedrijven al bij elke stap van het elektrificatieproces: van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik ervan, het terugdringen van de gebruikskosten en alles wat verder nodig is om optimaal te profiteren van de overstap op elektriciteit.”

“Dit partnerschap met Bia ondersteunt onze ambities om de elektrificatie van het wagenpark te bevorderen en tegelijkertijd gebruik te maken van gegevensanalyse om flexibiliteit en optimalisatie van het wagenparkbeheer mogelijk te maken. We zijn verheugd dat we de volgende stappen zetten in deze opkomende markt voor slim laden en helpen het volledige potentieel van e-mobiliteit te ontsluiten voor een succesvolle schone energietransitie.”

Meer nieuws

Brussels Auto Show verwelkomt Congres Laadinfra ’24 op de beursvloer

In januari 2023 vond in de Brussels Expo de eerste editie plaats van het Belgische Congres Laadinfra. De krapte op het net vormde niet het enige vraagstuk. Wat hoe zorgen we voor voldoende groene stroom om de Belgische doelstellingen te behalen? Hoe kijken verschillende betrokken – zoals netbeheerders, leveranciers en de gemeenten – tegen de… Lees verder ›

Congres Laadinfra België: ‘We kennen de puzzelstukken, de puzzel moet nu gelegd worden’

‘We weten wat er gedaan moet worden op het gebied van de laadinfrastructuur in België, nu moeten we het nog doen.’ Dat is de conclusie van de eerste editie van het Congres Laadinfra België. Frictie gewesten Michel Martens, directeur van de studiedienst bij Febiac, haalt daarnaast aan dat vrachtvervoer een blinde vlek lijkt te zijn… Lees verder ›

Powerdale: een bedrijf gericht op de toekomst

De mobiliteit in België staat vandaag voor een grote technologische uitdaging die door bepaalde politieke beslissingen in een stroomversnelling is geraakt. Zo zal de Europese Unie vanaf 2035 alle verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor verbieden en zal België vanaf 2026 de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor voor bedrijfswagenparken verbieden. Het is in deze context… Lees verder ›