Bridgestone Mobility Solutions en Bia bundelen krachten voor elektrificatie van wagenparken

Bridgestone, wereldwijd leider in banden en oplossingen voor duurzame mobiliteit, en Bia, leverancier van een platform voor het voorspellen, monitoren en optimaliseren van het opladen van elektrische voertuigen (EV), hebben hun krachten gebundeld en gaan een partnerschap aan om de elektrificatie van wagenparken te bevorderen en te optimaliseren.

De investering van Bridgestone Mobility Solutions in Bia sluit aan bij de strategie van het bedrijf om toonaangevend te zijn op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking zal ten goede komen aan wagenparken met elektrische voertuigen, door innovatieve en snelle slimme laadoplossingen te bieden, variërend van het optimaliseren van laadprocessen tot het verminderen van kosten, het besparen van piekbelastingen, het beheren van de gezondheid van batterijen en het leveren van flexibel laden dat goedkoper en duurzamer is.

“Bridgestone Mobility Solutions en Bia gaan samenwerken en maken gebruik van vlootgegevens om het opladen van EV’s te optimaliseren voor groene en laaggeprijsde ladingen, soepele ladingen en een lage batterijdegradatie”, zegt Candace Saffery Neufeld, CEO en oprichter van Bia. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat het opladen schoner en goedkoper is, en beschikbaar wanneer dat nodig is.”

v.l.n.r.: Jan-Maarten de Vries (CEO Bridgestone Mobility Solutions), Taco van der Leij (Vice President of Webfleet Europe), Candace Saffery Neufeld (CEO and founder of Bia), Michiel Wesseling (Chief Operations Officer Bridgestone Mobility Solutions). Foto: Evoke.

De CEO van Bridgestone Mobility Solutions is ook enthousiast: “Wij geloven sterk in de elektrificatie van wagenparken”, zegt Jan-Maarten de Vries. “Onze Webfleet EV-oplossing voor fleet management helpt bedrijven al bij elke stap van het elektrificatieproces: van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik ervan, het terugdringen van de gebruikskosten en alles wat verder nodig is om optimaal te profiteren van de overstap op elektriciteit.”

“Dit partnerschap met Bia ondersteunt onze ambities om de elektrificatie van het wagenpark te bevorderen en tegelijkertijd gebruik te maken van gegevensanalyse om flexibiliteit en optimalisatie van het wagenparkbeheer mogelijk te maken. We zijn verheugd dat we de volgende stappen zetten in deze opkomende markt voor slim laden en helpen het volledige potentieel van e-mobiliteit te ontsluiten voor een succesvolle schone energietransitie.”

morenews

Congres Laadinfra 2024 brengt EV-sector in kaart

“We staan nog maar aan het begin van grote uitdagingen” De elektrificatie gaat snel en dat is positief. De uitdagingen zijn groot, zoals het voorzien van voldoende laadinfrastructuur met een kwaliteitsvolle service en investeringen in de netcapaciteit. Wat is prioritair: een grotere actieradius van de wagens of eerder snelladen? Ook de elektrificatie van zwaar transport… Lees verder ›

Congres Laadinfra brengt probleem aan het licht: veel aanbieders, weinig regie

Tijdens het Congres Laadinfra België op 18 januari 2024 komen sprekers bijeen om vooruitgangen op het gebied van laadpalen met elkaar te delen. De tweede editie staat in het teken van de netcongestie, de rol van overheden en de actieradius. Een van de sprekers is Yves Toussaint, business development manager bij consultancybedrijf Courant Alternatif Engineering…. Lees verder ›

Pluon wint Innovation Award

Op 18 januari werd de Laadinfra Innovatie Award uitgereikt tijdens het Congres Laadinfra ’24 in Brussels Expo. Pluon won de Innovation Award met het gepatenteerde Pluon Modular System. Sabine Pannemans van Pluon is zeer tevreden. Voor het Congres Laadinfra ’24 in Brussel zochten de organisatoren naar innovaties die de laadinfrastructuur van België een boost geven…. Lees verder ›