Particulieren en bedrijven kunnen publieke laadpalen aanvragen bij Vlaamse overheid

Vanaf nu is het mogelijk om een publieke laadpaal aan te vragen via de Vlaamse overheid (met uitzondering van Antwerpen, Gent, Oostende en Genk). Zowel particulieren als bedrijven kunnen een aanvraag doen om een publieke laadpunt te laten installeren binnen de 250 meter van hun woning of bedrijf.

Het gaat onder meer over publieke laadpunten op het openbaar domein in bepaalde buurten, bijvoorbeeld nabij een taxibedrijf of nabij de woningen van taxichauffeurs of in de buurt van een bedrijf, zo meldt taxifederatie GTL op hun website. In principe kan iedereen die beschikt over een volledig elektrisch voertuig (in eigendom, via een contract van huurfinanciering, huurkoop of gelijkaardig of als bedrijfswagen) een laadpunt aanvragen.

Half jaar 

Dus de werknemers kunnen ook een laadpaal aanvragen in de buurt van hun woning wanneer ze over een bedrijfswagen beschikken. Binnen de 6 maanden moet de aangestelde laadpaaloperator de infrastructuur ook effectief geplaatst hebben. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het vooralsnog niet mogelijk om een publiek laadpunt aan te vragen. Er gelden wel voorwaarden. Er is ook een aanvraagprocedure.

Auto laadt op aan een publieke laadpaal.

Tijdens Congres Laadinfra ’23 op 17 januari 2023 in Brussel gaan bedrijven, nationale politiek, Europese politiek en aanbieders van elektrische laadpalen met elkaar in gesprek. Hoe krijgen we België klaar voor elektrisch vervoer? Hier meer informatie.

Meer nieuws

Efinance Belgium: voortrekker in elektrische laadoplossingen met Ecotap

EfinanceBelgium, gevestigd in het pittoreske Zandhoven in de Belgische Kempen, beleeft een periode van exponentiële groei, gedreven door de groeiende vraag naar elektrificatie. Als toonaangevende distributeur van Ecotap-laadoplossingen heeft het bedrijf zich stevig gepositioneerd als een super-distributeur, met het volledige productgamma van Ecotap in eigen beheer, variërend van AC tot DC-laders. Met de stijgende populariteit… Lees verder ›

Inschrijving Laadinfra Innovatie Award geopend

Welke innovatie draagt het meeste bij aan het verbeteren van de laadinfrastructuur in België? Die vraag staat centraal in de verkiezing LaadInfra Innovatie Award. Deze week zijn de inschrijvingen er voor geopend. België investeert in een infrastructuur voor duurzame mobiliteit. Innovatieve ideeën maken deze ontwikkeling mede mogelijk. Daarom heeft Promedia, organisator van het Congres Laadinfra… Lees verder ›

Kempower zet zinnen op België

Kempower, de producent van robuuste laadoplossingen, wil het komende jaar de markt veroveren in België. Er werden extra salesmensen aangeworven. De fabrikant van laadsystemen verwacht een forse groei in zowel publiek laden als op bus en truck depots. Kempower staat vooral bekend om de innoverende, modulaire en schaalbare laadoplossingen. De laadoplossingen zijn geschiktvoor vele soorten… Lees verder ›