Promotiematerialen

Nodig uw collega’s en relaties uit voor Congres Laadinfra ’23.
De hashtags voor het event zijn #congreslaadinfra, #laadinfra en #congresrechargeinfra

U kunt de volgende materialen gebruiken om het evenement via uw eigen marketingkanalen te promoten:

Teksten

  • Naar verwachting rijden er in 2030 1,5 miljoen elektrische auto’s rond in België. Dat is goed nieuws voor het klimaatplan dat Europees, internationaal en nationaal uitgetekend werd. Maar kan het energienet de resulterende vraagexplosie wel aan? En zijn het distributienet en de laadinfrastructuur opgewassen tegen de grote vraag naar elektrische kilometers? Op het vlak van laadinfrastructuur brengt deze transitie enorme uitdagingen met zich mee. Hierover gaat het Congres Laadinfra ’23 op dinsdag 17 januari 2023 tijdens het 100ste Autosalon in Brussels Expo.
  • In de eerste drie kwartalen van 2022 zijn er in België 25.855 elektrische auto’s verkocht. Dat is een stijging van 69 procent ten opzichte van vorig jaar. De vraag naar laadpunten neemt dus explosief toe, maar kan het energienet de resulterende vraagexplosie wel aan? Op 17 januari gaan we tijdens het Congres Laadinfra ’23 dieper op deze vraag in. Enerzijds om de uitdagingen te schetsen, maar vooral ook om te kijken wat de mogelijke oplossingen zijn.
  • Europa beslist dat 2035 de einddatum wordt van veel auto’s met een verbrandingsmotor. Een paar jaar geleden zou dat voor veel ophef gezorgd hebben, maar vandaag de dag niet meer. Iedereen ziet de voordelen en de kansen. Tegelijkertijd stijgt het aantal particulieren dat elektrisch rijdt niet hard genoeg. Hoe krijgen we de consumenten mee in deze transitie? Op 17 januari vindt het Congres Laadinfra ’23 plaats in Brussel. Tijdens dit congres gaan we het hebben over de grote energievraag door elektrische kilometers. Zijn er wel voldoende laadpalen en is er genoeg stroom beschikbaar? Het aspect van de consument moeten we hierbij niet vergeten. Hoe zorgen we ervoor dat zij aanhaken? En welke mogelijkheden zijn er?

Foto’s